Vänta nu....

Våren.. hur var det med den!?


Bye, bye underbara Pompano

Jag (vi) som är så hemkära brukar inte reagera så, men detta hus gav verkligen hemkänsla och det var med blandade känslor vi stängde dörren till "vårt hus" igår. Miami tid lyfte flyget vid 23 snåret (lagom när många av er här hemna gick upp) ca10 timmars flyg sliter dock på kroppen sen ett par timmars vila och sen upp för en timma till. Nu har vi landat i TV soffan i Solna

Dock ska det bli skönt komma hem till alla våra kära tvåbenta och fyrbenta där hemma.  10 dagar vi kommer vårda ömt i vårt hjärta..och vet ni vi har hela våren och sommaren framför oss. Detta var bara en liten tjuvstart!


Shopping och strandhäng

En vecka går fort när man har roligt, och det har vi verkligen haft med detta sköna gäng. Att Antoni och Idalinn har väldigt lika mammor tror jag ni ser -både i sätt och smak. Dagarna har innehållit allt från shopping i både stora "fina" butiker och mer lokala, strandhäng, baseboll, karlarna var och sköt med pistol. Grill på vår egen terass, mycket poolhäng och sightseeing 


Magiska kvällar

Vi bor så fantastiskt så det går knappt att beskriva. Kvällarna är helt magiska med sin värme, dofter, rasslet från palmerna och kanalen bara ett par steg ner från vår terass. Här är så tyst och lugnt, nästan tystare än hemma. Man ser grannarna pula lite i sina trädgårdar, men oftast håller de sig inomhus. Det tog nog två dagar innan vi såg någon granne överhuvudtaget. 


Baseball Marlins stadium

I söndags var det männens högtidsdag, matchen mellan Miami Marlins och New York Mets tyvärr missade vi deras homerun men de vann till slut med 4-2. Det här med Baseboll är stort i detta land.


En dag i Miami

På lördagen åkte vi in till Miami, som väl är har vi en lugn trygg chaufför för vägarna är inte så roliga. 5 filer åt varje håll och folk kryssar mellan filerna lite hipp som bara för att vinna lite tid. Många polisbilar och flera olyckor ser man varje dag. Vi besökte designdistriktet, art decoområdet med graffiti och avslutade nere på Miami beach


All about LOVE

Då var dagen här, när vår dotter och hennes sambo vigdes på stranden här i Pompano beach

Tillbaka i huset blev det bubbel och jordgubbar. Gratulationer på Facebook och mobiler och ännu en lång varm kväll på vår underbara uteplats. Mat beställdes hem vi Uber; förrätter, varmrätter och efterrätt. Allt medan mörkret sänkte sig över Pompano Island 

Bara en liten bilfärd från där vi bor ligger Pompanobeach, där vigseln skedde. Overklig känsla när man pulsade i sanden, till en av de största händelserna i livet. Cindy, deras vigselförrättare höll ett fint tal -på bred Amerikanska och en snäck cermoni innan regnet plötsligt kom precis när vi var färdiga. 


Sawgrass Mills

Idag tog vi oss en shoppingdag, det mådde nog vårt lagom svedda skinn bra av.

Några mil bort ligger ett av USA's största köpcenter Sawgrass Mills.

Här kan man lugnt säga "Mall of Scandinavia" släng dig i väggen. Här skulle man nog behövt ett par, tre dagar på sig att plöja genom affärerna. Nu räckte väl inte min plånbok till det precis, och inte mina trötta tassar heller.
Lika trötta och "hemlängtande" alla 5 gav vi upp efter lite god mexikansk lunch.

Alla kända märken som finns på denna jord fanns representerade. Som tex Micael Kors, Gucci, Prada mfl




Om jag gjorde någon investering?!

Ett minne måste man ju ha med sig hem..
Så denna väska slank nästan ner i kassen av sig själv

Väl hemma igen väntade poolen,

en kopp kaffe och en god drink
Ikväll blir det grill,
och imorgon är en annan dag..,


Florida

Längesen denna blogg blev uppdaterad men nu är det ju ett måste. Mannen min och jag gör tillsammans med vår dotter, blivande svärson och hans mamma vår livs resa! En resa som vi vetat om sen i somras. 


Vi föräldrar är så glada för att få uppleva detta med er, Idalinn och Antoni

Vi har sett bilder från huset, som sett fantastiskt ut. Men inte kunde vi ändå föreställa oss HUR fint och underbart det ligger. Man tror man drömmer.

Vår resa började redan i måndags med tåg till stora staden och övernattning hos de våra så vi sen kunde åka tillsammans till Arlanda där även Antonis mamma Lotta mötte upp. 

Flyg till Helsingfors och sen mot Miami


En resa som funkade till fullo tack vare våra beresta "barn" 11timmar var dock inte helst smärtfritt trots jag fick ut ett hjälpmedel från kommunen luftfylld "rochakudde" för min elendiga svanskota.


Allt gick bra tills det var dax hämta ut bilen som var förbeställd. Inga bilar kvar tyvärr i den storleksklass vi beställt.. 2,5 timme senare lyckades vi dock få tag på en och vi kunde fortsätta vår förd till Pompano beach 40 min bort. Klockan hade då hunnit bli 2.30 på natten och vi hade varit igång i dryga 24 timmar utan sömn. Men vi var lika glada för det, inga sura miner.
Bilden nedan från i natt

Sömnen blev väl inte var den borde, men ett par timmar blev det för egen del. Spänning och nyfikenhet på vår boning gjorde att undertecknad simmade runt i egna poolen redan klockan 7.30


En dag som började med frukost handling 20 min bort -och övrig handling. Sen sol, bad och relax på vårt underbara poolområde.

Ikväll gör vi det enkelt för oss, om en stund får vi hemkörd mat.

Det ska "va gött o leva"...


RSS 2.0