Krutgubbar -Still going strong..

Segt virke i de "gamle gubbarna" de som varit med under alla dessa förändringar. Härligt se dem fortfarande så aktiva och intresserade vad som händer både nära o längre bort i världen. De är inte främmande för ny teknik o media - Om än med lite hjälp..


Stockholmstjejen i vårt hjärta

Längtar till påsk när du kommer hem!
Vem firar vi egentligen??

Ja Egentligen har vi samlats för att fira pappa/farfar Anders men av någon anledning är det oftast småkillarna som hamnar i centrum. Har vi dessutom varit på en mässa o överraskade dem med varsin "nästan riktig" motorsåg var ju lyckan stor!

Vi följer med Moltas o köper traktor!

I flera dagar har han tittat i bronchyrer med pappa Christian och nu är det dax för Växjös villamässa o köpa "åkgräsklippare". -Farmor vet du jag ska köpa, frågar han. En traktor! Är det en liten frågar jag? -Nej STOR säger han o måttar med armarna. Med förra inlägget i tankarna fortsätter nu genustänket... Efter snabbt sett vart denne lille mans ögon går i raderna med olika "stånd" inser vi ganska snart att det är klart bättre han följer med pappa o farfar. Inte är han då intresserad av orkideer, städ o hälso produkter. Som en magnet dras han till traktorer, gräsklippare o motorsågar.
Och javisst blev det en traktor... och en motorsåg...


Ullared ur ett genusperspektiv..

Miljöskadad genom mitt jobb måste jag här göra lite funderingar om Ullared... I många år har vi tjejer-damer-tanter vallfärdat till Mecka -förlåt Ullared. Vår som höst inhandlat och fyllt på förråden av allt från småbarnskläder till bullformar och hårschampo. Köerna ringlade långa hundratals meter stod vi där i ur o skur i väntan på att kön så sakteliga skulle ta oss närmare ingången. Vi aktade oss för lönedagarna o barnbidragsutbetalningen. Visste precis vilka dagar det kom påfyllning och vilka dagarna med flest bussar var. Hemmet lämnade vi innan gryningen med medhavd kaffekorg och barnen i tryggt förvar hemma hos papporna. Sakta har sen både Ullared och vi förändrats öppetider, storlek o tillgänglighet för att inte tala om nedre plan med teknik, bilvård, cdskivor och allt annat smått o gott för både kvinna o man. Nu kan man nästan åka när man vill tonvis med varor fylls på varje dag och vi konsumenter storhandlar trots dåliga tider. Sällan några köer varken in eller ut. Lokalen är numera så stor att man lätt kan gå vilse. Men fortfarande är det nog bäst lämna småbarnen hemma.
-Jag går till kassan sa mannen och insåg inte att jag hade över 60 kassor att leta i...
För att inte gå händelserna i förväg backar jag nu till förra helgen när jag kom med ett litet försiktigt; -kunde vi inte ta en liten utflykt till Ullared någon gång i vår?! Jo men visst sa Anders är du ledig på fredag...
Fred morgon vaknar jag tidigt tittar ut genom fönstret o det är alldeles vitt. Fasiken ingen resa idag inte, tänker jag o somnar om. Döm om min förvåning när han puttar på mig o säger nu åker vi upp med dig! Jag motstävig, är det inte väl dåligt väder?? (Sen är jag ju inte dummare än att jag inser att han förstått att det annars blir till att ta ledigt ytterligare en fredag)
Nejdå iväg kommer vi och jag fnittrar lite och säger detta får jag nog sms:a "ungarna" om att det INTE är jag som förordat detta idag. -Gör du det säger han -det är ingen som kommer att tro dig iallafall...
Då känner han inte våra svärdöttrar, får till svar från Tessan att detta har hon länge anat att det nog egentligen är männen som vill åka men är avundsjuka när vi tar initiativet! Plötsligt har det blivit legalt även för männen att åka dit fynda bland alla prylar o ta en runda på närbelägna Net on Net. Visst såg jag en o annan helt uttråkad manlig representant sitta på en bänk, gäspa o titta på klockan. Men vadå allt kan inte förändras på en gång. Numera handlar man lite på ett annat sätt, har blivit mer kräsen vad gäller kläder o saker kollar kvaliten o ger hellre någon krona mer. Men svar ja det blev åtskilligt till både oss barn o barnbarn. Hur kul är det inte att skämma bort dem lite, det har både Anders o jag lätt för.
Nöjda med vår dag åkte vi sen hemåt med en rejält lättare plånbok.


Våffeldagen! 25/3

Plötsligt blir alla som tokiga o slänger fram våffeljärnen. I min familj är nog jag den som äter minst våfflor.
Idalinn jagade våffeljärn med ljus o lykta i Stockholm innan hon hittade någon som offrade sig. Hemma stod smeten o väntade när jag kom hem från IT-kursen redan den 24 för säkerhetsskull. (Han insåg nog själv att jag inte tyckte det skulle duga med våfflor på hans födelsedag den som just infaller den 25)  Hemma hos sönerna var järnen också på uppvärmning och till och med på förskolan vankades det våfflor till mellanmål.


Får en farmor blogga??

En intressant diskussion, när man dessutom jobbar på en förskola.
Hur ska en farmor vara? Ska hon baka bullar, sticka vantar, alltid finnas där?!
Hur var min egen farmor? Ja bara tanken på att hon skulle ha mobil, skicka sms, blogga, dricka vin o älska att bugga är GANSKA främmande. Men tiderna har förändrats även om det kanske inte är alldeles vanligt att farmor har blogg..
Att sen min bästa kompis 50+ med 7 barnbarn(!!) fortfarande spelar fotboll aktivt är en helt annan diskussion...
Då känns det lugnare att sitta o knappa på datorn-inte så skadebenäget om man säger så!
Men finns där gör jag för både barn och barnbarn. Någon sa: -Det är inte svårt att säga nej bara jäkligt svårt att INTE säga ja! Och precis så känns det.

Hundarna

I familjen finns två hundar, den alldeles för smarta-för sitt eget bästa, energirika apporterande vallhunden MINDI och den lugna fogliga lättfostrade hunden med klart mindre hjärna alltså TROJALåt inte bilderna lura dig. Den lugna bruna hunden som ligger i solen o gottar sig är Mindi och den busiga svarta som "snott" tomten är Troja. Ett äkta bevis på hur skenet kan bedra..
Men vi ÄLSKAR dem båda!!

Lycka är....

...Att ha två underbara barnbarn

Adam o Moltas två kusiner alltid pigga på bus. Det passar farmor o farfar bra, de är inte helt busfria själva. För tillfället är gocarten en klar favorit, båda killarna fixar att köra den. Sen är tekniken helt olika baserad på deras egna personligheter;Adam, teknikern i familjen har fullt upp att kolla alla reglage. Han testar vad som händer om han styr åt olika håll. Han kollar hur bilen backar resp kör framåt.Moltas en strategiker har målet klart, han tar sikte på dit han vill o tar sig dit utan problem. Vill han till "Hult" svänger han mot "Hult" även om farmor o pappa inte går åt det hållet.

 Några bilder från 2006-2007

En doft av sommaren...


En längtan till sommaren
I Studseröd

En sommar utan besök hos bästa kompisen i Studseröd är ingen sommar, här njuter vi av god mat dryck o gemenskap!


Välkommen till min nya blogg!

Här är det tänkt att ni ska kunna läsa lite om vad som händer i vår familj.
Se hur barn, barnbarn, hundar växer o frodas.
Läsa lite om tankar, vårkänslor mm
Samt följa oss i vardag o fest! Håll till godo!!


RSS 2.0