Ullared ur ett genusperspektiv..

Miljöskadad genom mitt jobb måste jag här göra lite funderingar om Ullared... I många år har vi tjejer-damer-tanter vallfärdat till Mecka -förlåt Ullared. Vår som höst inhandlat och fyllt på förråden av allt från småbarnskläder till bullformar och hårschampo. Köerna ringlade långa hundratals meter stod vi där i ur o skur i väntan på att kön så sakteliga skulle ta oss närmare ingången. Vi aktade oss för lönedagarna o barnbidragsutbetalningen. Visste precis vilka dagar det kom påfyllning och vilka dagarna med flest bussar var. Hemmet lämnade vi innan gryningen med medhavd kaffekorg och barnen i tryggt förvar hemma hos papporna. Sakta har sen både Ullared och vi förändrats öppetider, storlek o tillgänglighet för att inte tala om nedre plan med teknik, bilvård, cdskivor och allt annat smått o gott för både kvinna o man. Nu kan man nästan åka när man vill tonvis med varor fylls på varje dag och vi konsumenter storhandlar trots dåliga tider. Sällan några köer varken in eller ut. Lokalen är numera så stor att man lätt kan gå vilse. Men fortfarande är det nog bäst lämna småbarnen hemma.
-Jag går till kassan sa mannen och insåg inte att jag hade över 60 kassor att leta i...
För att inte gå händelserna i förväg backar jag nu till förra helgen när jag kom med ett litet försiktigt; -kunde vi inte ta en liten utflykt till Ullared någon gång i vår?! Jo men visst sa Anders är du ledig på fredag...
Fred morgon vaknar jag tidigt tittar ut genom fönstret o det är alldeles vitt. Fasiken ingen resa idag inte, tänker jag o somnar om. Döm om min förvåning när han puttar på mig o säger nu åker vi upp med dig! Jag motstävig, är det inte väl dåligt väder?? (Sen är jag ju inte dummare än att jag inser att han förstått att det annars blir till att ta ledigt ytterligare en fredag)
Nejdå iväg kommer vi och jag fnittrar lite och säger detta får jag nog sms:a "ungarna" om att det INTE är jag som förordat detta idag. -Gör du det säger han -det är ingen som kommer att tro dig iallafall...
Då känner han inte våra svärdöttrar, får till svar från Tessan att detta har hon länge anat att det nog egentligen är männen som vill åka men är avundsjuka när vi tar initiativet! Plötsligt har det blivit legalt även för männen att åka dit fynda bland alla prylar o ta en runda på närbelägna Net on Net. Visst såg jag en o annan helt uttråkad manlig representant sitta på en bänk, gäspa o titta på klockan. Men vadå allt kan inte förändras på en gång. Numera handlar man lite på ett annat sätt, har blivit mer kräsen vad gäller kläder o saker kollar kvaliten o ger hellre någon krona mer. Men svar ja det blev åtskilligt till både oss barn o barnbarn. Hur kul är det inte att skämma bort dem lite, det har både Anders o jag lätt för.
Nöjda med vår dag åkte vi sen hemåt med en rejält lättare plånbok.


Kommentarer

Skriv till mig här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Eventuell Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0