Ingmaries goda bröd
Ett lättgjort långpannebröd med saftig smak:
1 kg rågsikt
1msk bikarbonat
1msk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk stött anis
1 tsk stött fänkål
1 liter filmjölk
2.5 dl mörk sirap
lite "grövre saker som ,kli, linfrö, solrosfrön, havregryn kan med fördel tillsättas
Allt röres ihop och hälls ut på en långpanna. Grädda i 45 min i 100 grader höj därefter till 150 grader o grädda 5 min till.
Servera gärna med lite vitlök/persiljesmör
1 kg rågsikt
1msk bikarbonat
1msk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk stött anis
1 tsk stött fänkål
1 liter filmjölk
2.5 dl mörk sirap
lite "grövre saker som ,kli, linfrö, solrosfrön, havregryn kan med fördel tillsättas
Allt röres ihop och hälls ut på en långpanna. Grädda i 45 min i 100 grader höj därefter till 150 grader o grädda 5 min till.
Servera gärna med lite vitlök/persiljesmör

Kommentarer
Trackback